Kerstboom optuigen hoe ga je te werk?

Een kerstboom maakt de kerst compleet! Wanneer je een mooie boom hebt uitgezocht of hebt laten bezorgen door kerstboomthuisgeleverd.nl, kan de gezelligheid echt beginnen. Wij geven in deze blog tips en trics om het optuigen van de kerstboom een leuke activiteit met het hele gezin te maken.

Laat je kerstboom op zaterdag of zondag thuisbezorgen door kerstboomthuisgeleverd.nl
Doordeweeks is er niet altijd genoeg tijd om de kerstboom op te tuigen. Gelukkig is er nu de mogelijkheid om de kerstboom op zaterdag of zelfs op zondag aan huis te laten bezorgen.

Zorg voor een gezellige kerstsfeer
Om alvast helemaal in de stemming te komen kun je kerstmuziek opzetten en warme chocomel drinken. Maak er een gezellige activiteit van samen met de kinderen!

Zorg ervoor dat de boom stevig staat voordat je hem uit het net haalt
De kerstboom zit vaak verpakt in een stevig net zodat hij niet beschadigd en niet teveel plek inneemt tijdens het vervoeren. Zorg ervoor dat de kerstboom stevig staat voordat je het net eraf knipt. Het stevig neerzetten van de kerstboom kan bijvoorbeeld met de Easyfix kerstboomstandaard. Alle bomen die bezorgd worden door kerstboomthuisgeleverd.nl zijn voorzien van een voorgeboord gat aan de onderkant, zodat de boom gegarandeerd recht staat. Doe om de dag water in het waterreservoir, om extra lang te genieten van een mooie volle boom.

Start met het optuigen
Wanneer de boom stevig staat en een mooi plekje heeft gekregen, kan het versieren van de boom beginnen. Start altijd met de kerstverlichting. Heb je nog verlichting van vorig jaar liggen? Check dan altijd eerst of deze nog werkt. Niks is zo frustrerend als wanneer je de verlichting mooi in de boom hebt hangen en de lampjes dan niet werken!

Het verdelen van de lampjes over de boom kost wat tijd, maar wanneer je alles hebt hangen, ben je al bijna op de helft. Begin bovenaan in de boom met het aanbrengen van de verlichting en werk naar beneden. Stop de lichtjes ook wat dieper in de boom, dat geeft een mooi effect.

Wanneer je alle lampjes in de boom hebt hangen, steek je de stekker in het stopcontact. Een tip om te kijken of de lampjes goed verdeeld zitten is om je ogen tot spleetjes te knijpen en op die manier te kijken of er geen lege plekken in de boom zitten.

Daarna kun je verder met het versieren van de boom. Maar wat hang je in de boom? Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van kerstboomdecoratie. Onze tip is om een stijl in één basiskleur te kiezen die past bij jou. Het is namelijk zonde om elk jaar nieuwe kerstboomdecoratie aan te schaffen. Je kunt de basiskleur dan elk jaar met wat accessoires aanpassen naar de trends van dat jaar. Vergeet vooral de piek niet! Hier zijn ook talloze mogelijkheden; ga je voor een traditionele piek, een ster, strik of engel? Varieer en maak de boom helemaal in jouw eigen stijl.

Let goed op met huisdieren en kleine kinderen! De glinsterende kerstboom is vaak reuze interessant. Hang de glazen ballen niet te laag zodat ze buiten het bereik van huisdieren en kleine kinderen hangen. Voor kinderen is het leuk als er lekkere snoepjes in de boom hangen. Elke dag een snoepje pakken uit een mooi versierde boom.

Klaar??
Ben je klaar met het versieren van de kerstboom? Bewaar de originele verpakkingen van de verlichting en de versiering zodat je hier weer alles netjes in kunt opbergen na de kerst.

Dan is het tijd om lekker op de bank te ploffen, romantische kerstfilm aan en genieten van je prachtige boom!

Jouw kerstboom online bestellen? kerstboomthuisgeleverd.nl